رشد بالای ابتلای زنان به سرطان سینه چه دلایلی دارد؟- مجله مادر گوپی

رشد بالای ابتلای زنان سراسر دنیا به سرطان سینه و مرگ سالانه میلیون ها زن به دلیل این بیماری، توجه زیادی را در مورد علل گسترش آن به وجود آورده است. نویسنده این مقاله به پاره ای از دلایل به اثبات رسیده نظیر وجود مواد سمی در طبیعت و رژیم غذایی افراد، استفاده از استروژن های طبیعی و مصنوعی، استفاده از داروهای مختلف و یا فلزات سنگین، همجواری با دود سیگار و انواع رنگ ها، آنتی بیوتیک ها و مصرف داروهای کاهش دهنده استرس، معتقد است که سیستم کنونی زندگی ما، اصلی ترین دلیل ایجاد چنین شرایط...

گروه بیماریها گوپی 360

آمارهای ارایه شده در سال 2005 میلادی نشان می دهد، 240/211 زن آمریکایی با تشخیص بیماری سرطان سینه مواجه شده و 410/40 زن نیز به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. نرخ ابتلا به سرطان سینه در آمریکایی ها، در 60 سال اخیر سه برابر گردیده و آن را به دومین سرطان شایع تبدیل نموده است. از سوی دیگر، زنان آمریکایی در سال 1940 میلادی با احتمال 1 به 22 به این بیماری مبتلا می شدند، اما این احتمال در سال جاری به 1 به 8 رسیده است و البته این نرخ در حال رشد می باشد. یک آمار تکان دهنده دیگر این است که در مجموع، از هر 3 زن آمریکایی، یک نفر به سرطان مبتلا می گردد.  
البته در کشورهای توسعه یافته ای نظیر انگلستان، ژاپن و دانمارک نیز اوضاع به همین ترتیب است. در اتحادیه اروپا، در هر 5/7 دقیقه، یک زن به دلیل سرطان می میرد و این بیماری عامل اصلی مرگ زنان 34 تا 54 ساله به شمار می رود. این شرایط کشورهای توسعه یافته ای است که شهروندانش از دستگاه های ماموگرافی، آزمون های تشخیصی و مراجعه منظم به پزشک برخوردارند. این رشد لجام گسیخته را چگونه می توان توضیح داد؟
در این میان، ژن های مرتبط با سرطان سینه شامل BRCA-1) و2 (BRCA- نقش اندکی را ایفا می کنند و تنها 10 % موارد ابتلا، با این عامل مرتبط است. لذا بازسازی و دستکاری ژن ها نمی تواند نقش قابل ملاحظه ای را در این میان ایفا کند.
در کتاب اصول طب داخلی هاریسون (ویرایش 2005) می خوانیم: ریسک ابتلا به سرطان سینه، در میان زنان متولد سال 1940 میلادی به بعد، با افزایش قابل توجه، به ویژه به دلیل عوامل هورمونی همراه گردیده است. در بافت پستان، ما شاهد یک توده سلولی استروژنی هستیم. علت بزرگ شدن پستان های زنان مصرف کننده قرص های کنترل بارداری و یا زنان باردار نیز همین است. امروزه به دلیل شیوه زندگی ما، استروژن های طبیعی و مصنوعی زیادی به بدنمان وارد می شود. لذا باید دید که نقش مواد سمی موجود در محیط زیست، در افزایش ریسک و نرخ ابتلا به سرطان سینه تا چه حد می باشد؟
پژوهشگران زیادی پاسخ این سؤ;ال را اینگونه داده اند: وجود انواع مواد شیمیایی استروژنیک و سمی در رژیم غذایی و محیط زیست را باید اصلی ترین دلیل این افزایش در نیم قرن اخیر دانست. هر چند باید در مورد نرخ همبستگی وجود این عامل و ابتلا به انواع سرطان، مطالعات بیشتری انجام گردد.
تاریخ به ما نشان می دهد که رابطه میان وجود مواد سمی صنعتی و زیست محیطی با ابتلا به سرطان، موضوع جدیدی نیست. در 100 سال اخیر، ما دریافته ایم که مواد شیمیایی ساخته شده توسط انسان ها، ابتلا به این بیماری مرگبار را به همراه دارد. در سال های دهه 60 میلادی و همراه با اوج گرفتن نهضت های زیست محیطی، خانم راسل کارسون کتاب بهار خاموش را نگاشت. در این کتاب، او آثار مرگبار آفت کش د.د.ت و سایر مواد شیمیایی دیگر را برای مردم دنیا توضیح داد. بعدها نیز پژوهش های دیگری، تحقیقات وی را کامل تر کرد.
بین سال های 1938 تا 1971 میلادی، تخمین زده شده که 5 تا 10 میلیون زن حامله در ایالات متحده از داروی DES (که یک استروژن مصنوعی است) استفاده نموده اند (در گذشته از این دارو برای زنان در معرض خطر سقط جنین استفاده می شد) و اینک جنین های دختر آن زنان، با احتمال 40 برابر در معرض ابتلا به سرطان واژن و گردن رحم، در مقایسه با جنین های دختری که مادرانشان از این دارو استفاده نکرده بودند، هستند.
در پژوهش های پزشکی، ما شاهد ارایه دلایل مختلف و متعددی هستیم که نشان می دهد، وجود مواد سمی، با ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان سینه، ارتباط دارد. هر چند ممکن است مقدار این مواد، اندک به نظر آید. به علاوه، تأ;ثیرات ناشناخته انواع موادسمی و شیمیایی پیچیده، نیازمند بررسی های بسیار بیشتری خواهد بود. سیستم ایمنی و غدد درون ریز بدن های ما، قربانیان اصلی چنین موادی می باشند و رشد جسمی، رفتارهای روزمره و دستگاه تولید مثل را نیز باید به این مجموعه بیافزاییم. بررسی های اخیر نشان می دهد که سیستم تولید مثل انسان ها به دلیل وجود این مواد مصنوعی، با آسیب های زیر روبه رو می گردد:
الف) کاهش اثربخشی هورمون های غدد درون ریز؛;
ب) تحریک تولید هورمون های داخلی؛;
ج) ایجاد اختلال در متابولیسم هورمون ها؛;
د) برهم خوردن عملکرد اعضای دریافت کننده هورمون ها؛;
به علاوه، وجود فلزات سنگین و داروهای مختلف نظیر فلز کادمیوم، تأ;ثیر زیادی بر ابتلا به سرطان سینه در زنان دارد. در دود سیگار و رنگ ها، این فلز به مقدار زیادی وجود دارد و مطالعه انجام شده بر روی 981 زن ایتالیایی نشان می دهد که به دنبال وقوع یک انفجار صنعتی در این کشور در سال 1976 میلادی، ریسک ابتلا به سرطان سینه، با رشدی غیرمنتظره روبه رو گردید. از سوی دیگر، آنتی بیوتیک ها و داروهای کاهش دهنده استرس نیز در ایجاد نرخ فزاینده ابتلا به این بیماری سهیم هستند. در مقاله ژورنال انجمن پزشکی آمریکا و به دنبال تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، مشخص گردیده که با استفاده بیشتر زنان از انواع آنتی بیوتیک ها، درصد مرگ و میر آنها هم افزایش می یابد.
فعالان نهضت طب زیست محیطی به ما می گویند که هوای تنفسی ما، غذای مصرفی و آب نوشیدنی ما، سرشار از انواع مواد سمی شیمیایی است. بسیاری از این مواد سمی، به عنوان عوامل ابتلا به سرطان شناخته شده اند و تأ;ثیرات بیماری زای اکثر این ترکیبات پیچیده، هیچ گاه مورد آزمون قرار نگرفته است . پوست، دهان و تزریقات جلدی به عنوان راه های ورود این مواد شناخته شده اند که دوره زمانی همجواری با آنها، بر ابتلای فرد تأ;ثیری مستقیم دارد. به هر حال، ما می دانیم که در بدن همه ما این مواد وجود داشته و با وجود سیستم قانونی کنونی، کالاهای مصرفی و صنعتی، اصلی ترین تهدید فراروی زندگی ما به شمار می روند. ما نیازمند آغاز نهضتی نوین هستیم که ابتلا به انواع سرطان در دنیا کاسته شود. به علاوه، پزشکان هیچ گاه قادر به درمان کامل سرطان نیستند. لذا با پیش گیری می توان برای کاهش این آسیب ها، گام های بزرگی برداشت. پس برای همکاری با ما در ایتلاف پایان دادن به مواد سمی همراه شوید.

محسن داوری گرت ودوین منبع www EMagazine com
آسمان پارس