میگرن و درمان آن
میگرن یک کلمه فرانسوی می باشد که از کلمه ی "همی گرن" یا "همی گرانیای" یونانی اقتباس شده است که یک حالتی از سردرد می باشد که در این نوع سردرد معمولاً; یک نیمه ی سر گرفتار می باشد...
● میگرن چیست؟
میگرن یک کلمه فرانسوی می باشد که از کلمه ی "همی گرن" یا "همی گرانیای" یونانی اقتباس شده است که یک حالتی از سردرد می باشد که در این نوع سردرد معمولاً; یک نیمه ی سر گرفتار می باشد، ضربان دار است و معمولاً; از قسمت پیشانی و گیجگاهی شروع می شود.
● میگرن در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟
شیوع سردرد(میگرن) 4 الی 6 درصد در افراد مذکر و 13 الی 17 درصد در افراد مونث جامعه می باشد. به عبارت دقیق تر در زنان امکان ابتلا به این بیماری نسبت به مردان بیشتر است. طبق آمارهای موجود دخالت مسایل ارثی و ژنتیکی در 60 الی 70 درصد این بیماران مشهود است.
انتقال ژنتیکی این بیماری عمدتاً; به صورت اتوزومال غالب و گاهی هم به صورت اتوزومال مغلوب می باشد.
سنینی که برای این بیماری در نظر می گیرند اساساً; سنین قبل از بلوغ است. گاهی اوقات در کودکی و نهایتاً; در سنین بعد از 50 سالگی (شروع یایسگی) هم ایجاد می شود.
● علایم میگرن کدام است؟
این بیماری می تواند به صورت های مختلف خود را نشان دهد. علایم عصبی به صورت تاری دید و توهمات بینایی، گاهی اوقات کوری کامل و گذرا و در مواردی سایر علایم مانند اضطراب، تپش قلب، تعریق، بی اشتهایی و گاهی افزایش اشتها هم می تواند باشد.
این بیماری معمولاً; یک نیمه ی سر را گرفتار می کند، ولی گاهی کل سر را نیز درگیر می کند. مدت حمله 2 تا 8 ساعت می باشد و در بعضی موارد تا 24 ساعت هم ممکن است طول بکشد (نوعی میگرن که استاتوس میگرن نام دارد 2 تا 3 روز طول می کشد).
بیماری بدین گونه اتفاق می افتد که قبل از سردرد، فرد ابتلا علایم قبل از سردرد مانند تهوع، استفراغ ، اشک ریزش، سرخی ملتحمه، پرخونی، ترشحات بینی را احساس می کند و سپس سردرد شروع می شود.
میگرن به فواصل نسبتاً; منظم یک تا دو هفته ای شروع می شود. ما بین این فواصل، بیماری خوش خیم می باشد. در اضطراب ها و استرس ها این موارد افزایش و در حین آرامش و خواب و استراحت کم می شود، ولی کاملاً; از بین نمی رود.
بیشتر افرادی که میگرن دارند، افرادی هستند که از نظر طب سنتی، افرادی سرد مزاج می باشند و این افراد، بیمارانی هستند که زود عصبی می شوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد می شود که موجب سردرد خواهد شد.
● درمان بیماری میگرن چگونه می باشد؟
چنان که پزشک مربوطه بعد از انجام آزمایشات مختلف و MRI و سی تی اسکن در موارد لزوم، به این نتیجه رسید که فرد دچار میگرن می باشد، درمان در مراحل اول با استفاده از تجویز داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی (NSAIDS)، آسپرین و استامینوفن کدیین شروع می شود. از داروهای ارگوتامین (ERGOTAMINE) و دهیدروارگوتامین (D-HYDROERGOTAMINE) هم استفاده می شود و در مواردی بتابلاکرها مانند پروپرانولول هم تجویز می گردد. در بچه هایی که میگرن مقاوم دارند از فنی تویین استفاده می شود.
● آیا طب سنتی در درمان این بیماری موثر می باشد؟
در طب سنتی برای تمام سردردها از جمله میگرن درمان مناسبی وجود دارد و با استفاده از این روش تاکنون به نتایج مطلوب و قابل قبولی رسیده ایم که در بسیاری از موارد موفقیت آن از دیگر راه های درمانی بهتر بوده است. طب سنتی معتقد است که سردردها به 28 نوع مختلف تقسیم می شوند که میگرن یکی از این انواع می باشد.
به طور کلی سردرد در طب سنتی تعریف شده می باشد و یکی از این سردردها با میگرن مطابق می باشد. بیشتر افرادی که میگرن دارند، افرادی هستند که از نظر طب سنتی، افرادی سرد مزاج می باشند و این افراد، بیمارانی هستند که زود عصبی می شوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد می شود که موجب سردرد خواهد شد.
ما معتقدیم که این سردردها می تواند ناشی از سمومی باشد که در بدن این افراد وجود دارد. به عبارتی یکی از علل مهم میگرن سمومی است که به طور کامل و خوب از بدن این افراد دفع نمی شود. در این افراد معمولاً; روده ها خوب کار نمی کنند و اکثراً; دچار یبوست هستند. ما در طب سنتی در این گونه افراد مشکل یبوست را با دید جدی تری بررسی کرده و به درمان سریع آن اقدام می کنیم.
● راه درمان میگرن در طب سنتی به چه شکل می باشد؟
برای درمان این افراد ابتدا، سیستم گوارش این افراد را درمان می کنیم و سپس طبع این افراد (چون سرد مزاج می باشند) را تغییر می دهیم و طبع آن ها را گرم تر می کنیم.
متعاقب آن برای دفع سموم هم از طریق سیستم گوارش و هم از طریق حجامت اقدام می کنیم. تاکنون ثابت کرده ایم که روش حجامت در درمان بیماری میگرن یکی از بهترین راه های درمانی می باشد.
http tebb blogfa com
مقالات ارسالی به آفتاب