اجتماعی و سبک زندگی نمایش نسخه اصلی

ابلاغ دستورالعمل جدید مرخصی زندانیان در موج دوم کرونا

سخنگوی قوه قضاییه از ابلاغ دستورالعمل جدید مرخصی زندانیان در موج دوم کرونا خبر داد و گفت: مرخصی مجدد ریاست قوه قضاییه به زندانیان همزمان با موج دوم کرونا در دستورالعمل جدیدی صادر و به سازمان زندانها و واحدهای قضایی ابلاغ شد تا متناسب با وضعیت روز زندانیان بتوانند از مرخصی بهره‌مند شوند.

1091

غلامحسین اسماعیلی روز سه شنبه در بیست و نهمین نشست خبری خود افزود: متاسفانه شرایط کرونایی در کشور ادامه و در روزهای اخیر آمار مبتلایان و جانباختگان فزونی یافته است بار دیگر از تلاش ها و زحمات کادر پزشکی و پرستاری قدردانی می کنم همچنین از مردم خوب و فهیم ایران اسلامی موکدا تقاضا می کنم توصیه های پزشکی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فیزیکی و اجتناب از حضور در اجتماعات جز در موارد ضروری توصیه می کنم.
وی ادامه داد: از صنوفی که به آنها اجازه فعالیت داده شده می خواهیم حتما در محل فعالیت خویش همه دستورالعمل ها را رعایت کنند تا بتوانیم زنجیره انتقال این ویروس را قطع کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت: قوه قضاییه بنا دارد در انجام ماموریت های سازمانی خود با رعایت پروتکل های بهداشتی به گونه ای رفتار کند که هم در انجام ماموریت ها خللی ایجاد نشود و هم با رعایت دستورالعمل ها تهدیدی همکاران قضایی و مراجعان را در بر نگیرد.
اسماعیلی اضافه کرد: برای نیل به این مهم اقدامات متعددی انجام شده است.
وی گفت: فعالسازی سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات قضایی یکی از این اقدامات است؛ از طریق این سامانه مردم می توانند ابتدا نوبت بگیرند بعد به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند.
اسماعیلی ادامه داد: فعالسازی سامانه نوبت دهی اجرای احکام دیگر اقدامی است که افراد می توانند به سهولت زمان مراجعه خود را مشخص و در زمان مقرر مراجعه کنند، همچنین سامانه های خودکاربری برای وکلا، کارشناسان و مشاوران نیز فعالسازی شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برگزاری دادگاه های الکترونیک و از راه دور که به کاهش رفت و آمد و هزینه ها کمک می کند، اقدام دیگر دستگاه قضایی در این کرونا است.
اسماعیلی با اشاره به کاهش جمعیت کیفری زندانها توام با گسترش فعالیت ها و اقدامات بهداشتی و درمانی در زندانهای کشور اظهار داشت: تدابیری در زندانها به کار بردیم و الگوسازی کردیم که چگونه می شود هم جمعیت کیفری کاهش داد و هم خدمات بهداشتی درمانی گسترش یابد و این اقدامات و فعالیت ها الگویی برای زندانبانی است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ابلاغ قانون کاهش مجازات حبس صورت گرفت و گفته شده تا پرونده های زندانیان مشمول با فوریت بررسی شود
همه واجدین شرایط در گام اول به مرخصی بروند و شرایط بهره مندی از کاهش مجازات بعدا بررسی شود
وی ادامه داد: استفاده حداکثری از مجازات های جایگزین حبس نیز تاکید شده تا کمک کند به کاهش جمعیت کیفری و سلامت زندانیان.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: توسعه فعالیت های بهداشتی و مراقبتی با به کارگیری و مساعدت های ویژه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بهره مندی از مشارکت گروههای جهادی در جهت ارتقای سلامت زندانیان در حال انجام است.
دریافت کنندگان ارزهای صادراتی در انجام تعهدات خود تعلل نکنند
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه درخصوص بازگشت ارزهای صادراتی چه تمهیدات و برنامه ای دارد، گفت: هنوز چند روزی از این مهلت باقی مانده است؛ توصیه ما این است که در مهلت باقی مانده نسبت به تعهدات خود اقدام کنند و بپرهیزند از اینکه تعلل آنها باعث شود تا قوه قضاییه سراغ آنها بروند.
وی ادامه داد: هماهنگی بسیار خوب میان قوای سه‌گانه در این ارتباط انجام شده است. در دادسرا کار گروههای مشترک با حضور بانک مرکزی، ضابطان قضایی، اطلاعات سپاه، کارشناسان اقتصادی تشکیل و جلسات مشورتی متعددی برگزار شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قوه قضاییه و دادستان ها با برگزار کنندگان مراسم عروسی و عزا برخورد می کنند، افزود: مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای بخش های مختلف، سازمان ها، نهادها، دستگاه های مختلف و عموم شهروندان لازم الاجرا است و حتما حمایت می کنیم. 
وی ادامه داد: در ارتباط با برگزاری مراسم عروسی و عزا از نیروی انتظامی و پلیس نظارت بر اماکن عمومی خواسته شده است از برپایی این مجالس جلوگیری کند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: البته خواست اولیه از مردم است و وقتی کار اطلاع رسانی و اقناع عمومی به درستی انجام شود مردم رعایت می کنند و در کنار مراعات عمومی مردم با معدود قانون شکنان برخورد می شود.
حکم اعدام 3 نفر در ارتباط با حوادث آبان ماه تایید شد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره تایید احکام اعدام سه نفر در ارتباط با حوادث آبان ماه گفت: آنچه از ناحیه همکاران قضایی به ما اعلام شد، این حکم بعد از فرجام خواهی متهمان و وکلای آنها به تأیید دیوان عالی کشور رسید و به دادسرا اعاده شده است.
اسماعیلی اضافه کرد: اجرای احکام فرایند کاملا قانونی دارد و ممکن است در مرحله اجرای احکام در فرایند رسیدگی به دلیل اعمال ماده ۴٧٧ یا موارد دیگر نتیجه پرونده توام با تغییر شود.
سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با این محکومان گفت: در مورد اتهام این افراد شاید برای نخستین بار است که اعلام می شود؛ این پرونده را خدای متعال کمک کرد جنایات اینها برملا شد. 
اسماعیلی توضیح داد: اینها در صحنه اغتشاشات دستگیر نشدند بلکه دو نفر از این افراد در صحنه سرقت مسلحانه از یک خانم که سلاح سرد همراه داشتند، دستگیر شدند.
وی ادامه داد: بعد از دستگیری مشخص شد در صحنه هایی که این افراد اماکن عمومی، بانک، اتوبوس و اقدامات خرابکارانه ای انجام داده بودند با جسارت از اقدامات خود فیلمبرداری کردند و برای رسانه های خارجی هم ارسال کردند. 
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بهترین مستندات را از اعمال مجرمانه خود تهیه و در دادگاه هم اقرار کردند و صحنه ها بازسازی شد.
وی درباره فرصت دفاع این افراد در دادگاه ها افزود: در این پرونده چهار نفر در فرآیند دادرسی اعلام آمادگی برای وکالت این افراد کردند؛ وکیل احدی از متهمان از بستگان وی بود که هم به لحاظ حرفه وکالت و تعصب خانوادگی از موکل خود دفاع کرد همچنین جلسات دادگاه، حضور وکلا، اقاریر متهمان و فرایند دادگاه فیلمبرداری شده است.
اسماعیلی اضافه کرد: عجیب این است که آقایی که در رسانه ها اطلاع رسانی می کند؛ از منظر وکیل هنوز فرم وکالت را پر نکرده است و اعلام وکالت نداشته است و بعد از اجرای حکم نامه ای به اجرای احکام نوشته است. 
صدور حکم اولیه پرونده مهدی جهانگیری
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده مهدی جهانگیری گفت: دادگاه های این پرونده برگزار و حکم دادگاه صادر و محکومیت هایی نیز صادر شده است.
 وی ادامه داد: اما چون حکم غیرقطعی است از بیان جزئیات تا صدور حکم قطعی معذور هستیم.
پرونده آقایان سیف و عراقچی در دادسرا
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده آقایان سیف و عراقچی گفت: این پرونده به لحاظ نیاز به تحقیقات تکمیلی همچنان در دادسرا است.
وی ادامه داد: همچنین به لحاظ پیوند گزارش دیوان محاسبات که از طریق مجلس شورای اسلامی برای ما ارسال شد؛ مجموعه اقدامات حوزه ارزی در حال بررسی است و کار تحقیقاتی و کارشناسی انجام می شود.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه آیا این افراد بازداشت هستند یا نه گفت: هیچکدام از این افراد بازداشت نیستند.
فساد سیستمی نداریم
سخنگوی قوه قضاییه درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: به عنوان یک مجموعه کارشناسی و اشراف دقیق قضایی اعلام کردیم در کشور فساد سیستمی نداریم اما اقتصاد ملی تحت تاثیر تحریم های ظالمانه و جنگ اقتصادی دشمن، برخی بی تدبیری‌ها و سوء مدیریت‌ها و سوءاستفاده و اعمال مجرمانه برخی سودجویان قرار گرفته است. 
وی ادامه داد: در این شرایط مبارزه با فساد اقتصادی با رعایت برخورد با دانه درشت‌ها و تلاش برای بازگشت سرمایه‌ها به صاحبان و مالکان اصلی این سرمایه ها ادامه دارد.
اسماعیلی اظهار داشت: همین امروز در شعبه اول مبارزه با مفاسداقتصادی پرونده ای در حال رسیدگی است و در شعبه دوم نیز یک پرونده مهم در اخلال ارزی در حال رسیدگی است و در رابطه با پرونده اکبر طبری در همین زمان و ساعت پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد.
برگزاری آخرین جلسات رسیدگی به پرونده پتروشیمی در هفته آینده
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در هفته آینده آخرین جلسات رسیدگی به پرونده پتروشیمی برگزار می‌شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: این‌ها جلوه‌ای از اراده قوه قضاییه در برخورد با مفاسد است و مردم اطمینان داشته باشند که قوه قضاییه با مفاسد بدون تعارف برخورد می‌کند.
به نقل از ایرنا.