اجتماعی و سبک زندگی نمایش نسخه اصلی

حق انتخاب فرزندان را نگیریم

یک روانشناس حوزه نوجوانان گفت: فرزندانی که حق انتخاب آنها از سوی پدر و مادر نادیده گرفته می‌شود در تصمیم گیری های شغلی و تحصیلی خود با مشکل روبرو می‌شوند.

734

مهدی قدرتی شهیدی افزود: ارتباط بین والدین و فرزندان امری بسیار مهم و قابل‌توجه است، هر پدر و مادری باید بداند که چگونه با فرزندان خود ارتباط برقرار کند.
وی ادامه داد: یکی از مسائل بسیار مهم در ایجاد ارتباط سالم این است که والدین نباید به جای فرزندان خود دست به انتخاب بزنند. هر زوجی بعدازاینکه صاحب فرزند شدند برچسب پدر و مادر به آن‌ها زده می‌شود؛ اما به این معنا نیست که آن‌ها آگاهی کامل نسبت به امور فرزند پروری داشته باشند.
قدرتی شهیدی اضافه کرد: اغلب زوجین بعدازاینکه صاحب فرزند می‌شوند خود را یک پدر و مادر کاملاً آگاه که به همه فنون فرزند پروری مسلط هستند تلقی می‌کنند که این موضوع باعث پدیدار شدن اختلافات بین والدین و فرزندان از همان ابتدا می‌شود.
 
این مشاور تصریح کرد: این موضوع ابتدا به عنوان یک آسیب در خانواده آشکار می‌شود و باعث اختلافات و ناهنجاری‌ها بین والدین و فرزندان شده و در ادامه باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی می‌شود که در نهایت امنیت و سلامت فرزندان جامعه را به خطر می‌اندازد.
وی گفت: متأسفانه در عصر ما ارتباطات والدین با فرزندان روزبه‌روز تیره‌تر می‌شود. به طوری که بسیاری از فرزندان حتی در طول شبانه روز با والدین خود کلمه‌ای رد و بدل نمی‌کنند و این امر باعث سرد شدن روابط خانواده‌ها و بروز آن در جامعه شده است که می‌توان یکی از اصلی‌ترین منشأ ایجاد آسیب‌های اجتماعی در جامعه تلقی کرد.
این روانشناس حوزه نوجوانان تصریح کرد: یکی از مسائلی که والدین با آن زیاد سر و کار دارند مسئله انتخاب است. پدر و مادرها به این دلیل که فرزندشان قدرت تشخیص رفتار صحیح را ندارد به جای فرزند خود انتخاب می‌کنند و اصرار بر این دارند که فرزندشان انتخاب آن‌ها را بپذیرد.
قدرتی شهیدی اظهار کرد: پدر و مادرها نباید حق انتخاب را از فرزندان خود بگیرند. چون این موضوع باعث می‌شود که آنها در تصمیم‌گیری‌های شغلی، تحصیلی و…، خود با مشکل روبرو شوند و روند زندگی آنها مختل خواهد شد.
 
به نقل از خبرگزاری مهر
 
کودکان را با این موارد نترسانید