بررسی شیوع اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه در دانش آموزان دبستانی

بررسی شیوع اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه در دانش آموزان دبستانی

امروزه مشاهده می شود اکثر زنانی که جهت ختم بارداری در سه ماهه سوم در بیمارستان بستری می گردند، در فاز زایمانی قرار نداشته و بدون شروع شدن انقباضات رحمی، بستری و حاملگی آن ها ختم می گردد.
گروه بهداشت روان گوپی
1399/2/12
1 نظر

● زمینه و هدف:

 

امروزه مشاهده می شود اکثر زنانی که جهت ختم بارداری در سه ماهه سوم در بیمارستان بستری می گردند، در فاز زایمانی قرار نداشته و بدون شروع شدن انقباضات رحمی، بستری و حاملگی آن ها ختم می گردد. با توجه به اهمیت سلامت مادران و نوزادان و نقش سزارین های غیر ضروری در این زمینه، پژوهش حاضر به منظور تعیین دلایل ختم بارداری در سه ماهه سوم و ارتباط آن با سر انجام مادر و جنین در سال 1383 در شهر کرد انجام شد.

بیش فعالی و کمبود توجه در دانش آموزان 

● روش بررسی:

در این مطالعه مقطعی تعداد 750 نفر از زنانی که جهت ختم بارداری در سه ماهه سوم در بخش زایمان بستری شده بودند، به روش تصادفی و در سه شیفت مختلف صبح، عصر و شب انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسش نامه و چک لیست بود که بر اساس معاینه اولیه بیمار، مطالعه پرونده، مصاحبه با مادر و معاینه فیزیکی نوزاد پس از تولد، توسط پژوهشگر تکمیل شد. سرانجام مادر و جنین با استفاده از معیارهای نوع زایمان، سن حاملگی و وزن نوزاد تعیین شد. اطلاعات پس از طبقه بندی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی ، کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

● یافته ها:

298نفر (7/39 درصد) از مادران به علت شروع درد های زایمانی و 452 نفر (3/60 درصد) به توصیه پزشک مراجعه و مورد ختم بارداری قرار گرفته بودند. 2/23 درصد از افراد مذکور به دلایلی مثل سزارین قبلی، تمایل به سزارین و مشکلات مادر و جنین در حین بارداری بستری شده بودند. نتایج نشان داد که پس از حذف موارد سزارین تکراری و تمایل به سزارین، بین علت ختم بارداری و نوع زایمان ارتباط معنی داری وجود دارد و افرادی که به توصیه پزشک بستری شده بودند، بیشتر مورد عمل سزارین قرار گرفته بودند (P=0.001). سن حاملگی در گروهی که به توصیه پزشک بستری شده بودند بیشتر از گروهی بود که به علت شروع دردهای زایمانی مورد ختم حاملگی قرار گرفته بودند (P=0.003). وزن نوزادان در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

● نتیجه گیری:

اقدام به ختم حاملگی قبل از شروع دردهای زایمانی می تواند احتمال عمل سزارین را افزایش دهد. گرفتن شرح حال دقیق در مراقبت های دوران بارداری، انجام سونوگرافی در 26 هفته ای اول بارداری و آموزش به زنان باردار در خصوص زمان مراجعه به بیمارستان از اقداماتی است که می توان جهت جلوگیری از ختم زودرس بارداری انجام داد.

بررسی شیوع اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه در دانش آموزان دبستانی شهر زنجان در سال تحصیلی 84 ـ 1383 barresie shiooee bish faali pdf 105 KB application pdf
مینا شعبانی یادگاری امیر
پایگاه اطلاعات علمی www sid ir

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 
پرسش
موافقم0
مخالفم0
گوهری  (شنبه 15 آذر 1399)
با سلام به تیم گوپی مثل همیشه عالی