ما دیابتی ها 246 میلیون نفریم!

ما دیابتی ها 246 میلیون نفریم!

24 توصیه به دیابتی ها و آنهایی که می خواهند دیابت نگیرند
گروه بیماریها گوپی
1399/2/12
0 نظر

چند روز پیش نتایج پژوهشی درباره دیابت را می خواندم که حاوی اطلاعات جالبی بود. در این پژوهش آمده بود که در سال 1985 تنها 30 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری دیابت بودند اما در حال حاضر بیش از 246 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و اگر برای مبارزه با پیشرفت این بیماری اقدام مناسبی صورت نگیرد، در نسل بعد، بیش از 380 میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت خواهیم داشت...

 

دیابت، بیماری مزمنی است که در نتیجه اختلال در تولید و عملکرد انسولین در بدن به وجود می آید. انسولین هورمونی است که در پانکراس تولید می شود و سلول ها را قادر می سازد که گلوکز را از خون گرفته و برای تولید انرژی استفاده کنند. پانکراس فرد مبتلا به دیابت، انسولین مورد نیاز بدن را تولید نمی کند و یا انسولین تولید شده کارایی لازم را در بدن این افراد ندارد. از این رو افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد غیر دیابتی نمی توانند از گلوکز به نحو احسن در سوخت و ساز بدنشان استفاده کند، در نتیجه قند خون افراد به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. تکرر ادرار، تشنگی شدید، گرسنگی شدید، کاهش وزن، خستگی زیاد، بی علاقگی و عدم تمرکز، تاری دید، حالت تهوع و معده درد از علایم هشداردهنده دیابت است.

● برای پیشگیری از دیابت چه کار کنیم؟

اگر شما خواننده عزیز هنوز به دیابت مبتلا نیستید و می خواهید همیشه سالم بمانید، بدانید که چاقی مهم ترین عامل محیطی دیابت است و بهترین راه برای رسیدن به وزن مناسب، تغییر سبک زندگی به صورت استفاده از رژیم غذایی کم چربی و افزایش تحرک است. در حال حاضر برای پیشگیری از ابتلا به دیابت راهی به جز یک رژیم غذایی سالم همراه با ورزش منظم ندارید.

● 10 فرمان غذایی برای کاهش وزن و پیشگیری از دیابت

1) حداقل سه بار در روز غذا بخورید. مصرف وعده های کوچک تر در طول روز کمک می کند که شما مجبور نباشید به دلیل گرسنگی میان وعده های پرکالری مصرف کنید.

2) صبح را با یک صبحانه مقوی آغاز کنید. صبحانه مهم ترین وعده غذایی است که در سوخت و ساز بدن نقش مهمی دارد. به یاد داشته باشید که هیچ گاه وعده ها را حذف نکنید زیرا در این صورت تا پایان روز مقدار کالری بیشتری مصرف خواهید کرد.

3) به جای سرخ کردن، از روش پخت ساده، کباب کردن، بخارپز کردن و تنوری کردن استفاده کنید.

4) از میان وعده های سالم و کم چرب استفاده کنید و جلوی گرسنگی شدید بعد از ظهر و عصر را بگیرید. برای میان وعده ها سعی کنید از میوه ها، ماست یا شیر کم چرب، ذرات بوداده کم روغن و سبزی ها استفاده کنید.

5) مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را فراموش نکنید.

6) به حجم وعده ها توجه کنید. یکی از ساده ترین راه های کاهش وزن این است که فقط 25 درصد از حجم وعده های خود را کم کنید.

7) مقدار بیشتری میوه، سبزی و غلات سبوس دار مصرف کنید. این غذاها غنی از فیبر هستند که موجب پر شدن شکم می شوند و از طرفی مقادیر زیادی مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند.

8) برچسب های غذایی را بخوانید. اگر در برچسب یک ماده غذایی ذکر شده که هر دو واحد از آن حاوی 150 کالری است و شما روزی سه بار از آن مصرف می کنید بنابراین روزی 450 کالری از طریق این ماده غذایی دریافت می کنید.

9) مصرف چربی ها و غذاهای چرب را محدود کنید.

10) به یاد داشته باشید که کم چرب لزوما به معنای کم کالری نیست. اغلب اوقات، غذاهای کم چرب حاوی مقادیر زیادی شکر هستند بنابراین با وجود اینکه چربی اندکی دارند اما عملا به همان اندازه کالری دارند.

● 14 فرمان غذایی برای جلوگیری از دیابت

بیماران دیابتی که می دانند تغذیه سالم یکی از مهم ترین عوامل موثر در کنترل این بیماری است، همواره درصددند که تغذیه شان را بهبود بخشند. به همین دلیل مواردی به این بیماران پیشنهاد می گردد.

1) غذاهای اصلی و میان وعده ها را در زمان توصیه شده مصرف نمایید.

2) داروهای خود را هر روز در زمان معین استفاده کنید.

3) غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزی ها، نان سبوس دار (سنگک)، غلات کامل، لبنیات کم چرب و گوشت بدون چربی استفاده کنید.

4) روش هایی چون بخارپز، کبابی و آب پز کردن را برای پخت انتخاب کنید.

5) مواد غذایی روزانه را در حد نیاز خود بخورید و آن را به وعده های بیشتر با حجم کمتر تقسیم کنید.

6) از خوردن غذای آماده تا حد امکان بپرهیزید.

7) غذاهایی با فیبر زیاد مانند سبزی ها و میوه ها را استفاده کنید زیرا کم کالری هستند و چون فیبرها بخش غیرقابل هضمی از غذاهای گیاهی می باشند، به دلیل اثر روی لوله گوارش، برای بهبود وضعیت قند و چربی مفید می باشند.

8) به جای سس مایونز از روغن زیتون، آب لیمو یا سرکه استفاده کنید.

9) از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ شده خودداری کنید.

10) بر اساس داروهای مصرفی و میزان قند خون خود می توانید به جای قند از توت خشک، کشمش و یا خرما (به میزان اندک) استفاده کنید.

11) از مصرف انواع شیرینی، نوشابه، آب میوه و کمپوت خودداری کنید.

12) از مصرف غذاهای شور بپرهیزید.

13) چون امکان بروز امراض کلیوی به ویژه در دیابت نوع یک زیاد است، از مصرف بیش از اندازه مواد پروتیینی (گوشت، تخم مرغ) خودداری کنید و برای بررسی کارکرد کلیه های خود به طور سالانه به پزشک مراجعه کنید.

14) در پایان به یاد داشته باشید که رژیم درمانی یعنی درست خوردن نه غذا نخوردن.


روزنامه سلامت www salamat ir

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر