بیماریهای قلب و عروق

بیماریهای قلب و عروق

برای آنکه عملکرد قلب در تمام طول عمر و در همه ساعات خواب و بیداری ادامه داشته باشد ، یک سیستم الکتریکی خودکار در قلب وجود دارد که تنظیم زمانبندی انقباض و انبساط حفره های قلب و باز و بسته شدن دریچه های آنرا بعهده دارد. این سیستم الکتریکی بسته به نیاز فعالیتهای مختلف جسمی و تحت تاثیر یک سیستم عصبی خودکار تنظیم ضربان قلب را انجام می دهد.
گروه بیماریها گوپی
1399/2/12
0 نظر

با توجه به اینکه بیماریهای قلبی و عروقی در جهان و در کشور ما نیز شایعترین عامل مرگ و میر انسانها هستند اطلاع رسانی درست و مناسب در مورد آنها لازم است . قلب عضوی در قفسه سینه است که کار آن به جریان درآوردن خون درون رگهای بدن است تا اکسیژن و مواد غذایی به همه یاخته ها و اعضاء بدن برسد ، بهمین دلیل سالم بودن و عملکرد درست آن در سلامت انسان نقش حیاتی دارد .

 

قلب انسان از چهار حفره تشکیل شده است . دو حفره سمت راست و دو حفره در سمت چپ که حفره های هر طرف با هم در ارتباط هستند . کار حفره های سمت چپ دریافت خون اکسیژن دار از سیستم گردش خون ریه ها و تلمبه کردن آن به درون سیستم گردش خون عمومی بدن است و کار حفره های سمت راست قلب دریافت خون جمع آوری شده از اعضاء بدن و فرستادن آن برای اکسیژن گیری مجدد به ششهاست.

برای آنکه عملکرد قلب در تمام طول عمر و در همه ساعات خواب و بیداری ادامه داشته باشد ، یک سیستم الکتریکی خودکار در قلب وجود دارد که تنظیم زمانبندی انقباض و انبساط حفره های قلب و باز و بسته شدن دریچه های آنرا بعهده دارد. این سیستم الکتریکی بسته به نیاز فعالیتهای مختلف جسمی و تحت تاثیر یک سیستم عصبی خودکار تنظیم ضربان قلب را انجام می دهد.

دیواره حفرات قلب را عضلات قلبی تشکیل می دهند که با انقباض و انبساط منظم موجب تلمبه شدن خون از درون قلب به دستگاه گردش خون می شوند.

عضلات قلبی نیز همانند سایر بافتهای بدن نیازمند اکسیژن و مواد غذایی هستند تا زنده بمانند و بتوانند وظیفه خود را انجام دهند. این نیاز با رساندن خون اکسیژن دار از راه سرخرگهای تاجی قلب تامین می شود که اولین رگهایی هستند که از سرخرگ خروجی اصلی قلب منشعب می شوند .

تنگ شدن یا بسته شدن این رگها علت بروز بیماری عروق قلب است که شایعترین و مهمترین بیماری قلبی است و از عوارض آن سکته قلبی و نارسایی قلب می باشد.

عوامل متعددی در بروز این مشکل دخالت دارند که هر کدام از طریقی موجب گرفتگی عروق می شوند.

عوامل خطر در ابتلاء به بیماری عروق تاجی قلب به دو دسته تقسیم می شوند :

▪ دسته اول ، عوامل خطر تغییرناپذیر هستند : جنس مذکر ، سن بالا و سابقه خانوادگی.

▪ دسته دوم ، عوامل خطر تغییرپذیر هستند : زیادی فشار خون ، زیادی چربی خون ، استعمال دخانیات ، ابتلاء به بیماری قند ، چاقی و شیوه زندگی کم تحرک.

بیماری عروق قلب در مردان شایعتر است و در سنین پایینتری نسبت به زنان دیده می شود. البته زنان هم پس از یایسگی به همان اندازه مردان همسال خود در معرض ابتلاء خواهند بود. با توجه به اینکه این بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی آنرا دارند بیشتر دیده می شود و با افزایش سن احتمال ابتلاء به آن بیشتر می شود ، برای پیشگیری و کاهش عوارض احتمالی آن باید به عوامل خطر تغییرپذیر توجه بیشتری کرد.

سیگار و دخانیات مهمترین عامل خطری هستند که باید مهار شوند. هر فرد سیگاری خطر ابتلاء به سکته قلبی را برای خود 5 برابر و برای اطرافیان دو برابر می کند و هر چه مقدار و مدت مصرف دخانیات بیشتر باشد این خطر بیشتر است. برخی پژوهشگران معتقدند آلودگی هوای شهری نیز تاثیر مستقلی بر قلب و عروق دارد.

چاقی و زیادی چربی خون دو عامل خطر دیگر هستند که برای تغییر آنها باید از ورزش و تغذیه صحیح کمک گرفت. ورزش حداقل 3 روز در هفته به مدت نیمساعت بطوری که موجب افزایش چشمگیر ضربان قلب شود ، از خطر ابتلاء به بیماری قلبی می کاهد. در واقع فعالیت جسمی برای آنکه در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مؤ;ثر باشد ، باید سریع و پرتحرک ، منظم و از کودکی تا پایان عمر مداوم باشد.

چربی خون انواع مختلفی دارد که زیادی مقدار نوع کلسترولی سبک آن عامل خطر مهمی برای بیماری عروق قلب است. برعکس نوع کلسترولی سنگین آن از ابتلاء به بیماری قلبی پیشگیری می کند. برای افزایش نوع خوب و کاهش نوع بد چربی خون علاوه بر افزایش ورزش و فعالیت جسمی باید از غذاهای حاوی کلسترول مانند روغنهای حیوانی ، پوست مرغ ، زرده تخم مرغ و گوشت قرمز کمتر مصرف کرد و میزان چربی رژیم غذایی را محدود نمود و از میوه ها و سبزیجات بیشتر استفاده کرد.

زیادی فشار خون عامل خطر دیگری است که تعریف آن بالاتر بودن فشارخون انقباضی و انبساطی ( بیشینه و کمینه) به ترتیب از 140 و 90 واحد ( میلیمتر جیوه) است . البته مقدار فشار خون ایده آل 125 روی 75 است. برای پیشگیری از زیادی فشارخون به ورزش و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی توصیه می شود. در مبتلایان به پرفشاری خون که نیازمند به دارو هستند ، مصرف منظم آنها برای پیشگیری از عوارض زیادی فشارخون توصیه می شود.

غیر از بیماری عروق قلب ، بیماری مهم دیگر قلب روماتیسم قلبی است. این بیماری ناشی از اثرات جانبی یک عامل عفونی است که معمولا موجب گلودرد در کودکان 5 تا 15 ساله می شود. البته همه گلودردها ناشی از این میکروب نیستند و همه مبتلایان به این نوع گلودرد نیز به روماتیسم قلبی دچار نمی شوند. این بیماری با بروز نارسایی قلبی یا تنگ یا گشاد شدن دریچه های قلبی خود را نشان می دهد و بخصوص برای زنانی که باردار می شوند مشکلاتی پدید می آورد. برای پیشگیری از این بیماری مراجعه به پزشک در موقع بروز گلودرد در کودکان و پزهیر از درمان خودسرانه آنان توصیه می شود.

● پیام های بهداشتی بیماریهای قلب و عروق

سیگاریها در دهه سوم و چهارم زندگی خود 5 برابر دیگران احتمال ابتلا به حمله قلبی دارند یکسال پس از ترک سیگار خطر بیماری عروق قلب نصف میشود و 15 سال پس از ترک ، خطر نسبی مرگ ناشی از بماری قلبی به حد افراد غیرسیگاری می رسد تنگی نفس ، تپش قلب و افزایش فشارخون از اثرات قلبی زودرس استعمال دخانیات است

استعمال سیگار به تنهایی خطر بیماری عروق قلبی را بطور متوسط 2 برابر می کند سیگار عامل 21 درصد بیماریهای قلبی کشنده است دود سیگار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را برای همسران و فرزندان افراد سیگاری 3/1 برابر می کند اضطراب خطر سکته قلبی مجدد را دو برابر و مزگ را 3 برابر می کند افسردگی در 25 درصد بیماران دچار ناراحتی قلبی حاد دیده می شود و مرگ ومیر آنان را 4 برابر می کند مصرف نمک زیاد موجب 44 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری عروق قلب است مصرف نمک زیاد موجب 32 درصد افزایش خطر بروز سکته مغزی است مصرف نمک زیاد موجب 89 درصد افزایش خطر مرگ و میر سکته مغزی است .

آلودگی هوا احتمالا اثر مستقلی در ابتلاء به بیماریهای قلبی دارد سیگاریها 4 برابر دیگران در معرض سکته مغزی هستند.

اگر کسی حتی با 1 درصد از دود سیگار یک فرد سیگاری مواجه شود خطر بیماری قلبی در او 10 تا 20 درصد افزایش می یابد.

مقدار اسید اوریک خون که با خوردن زیاد از حد گوشت و حبوبات افزایش می یابد در برخی. پژوهشها مستقلا عامل خطر بیماری عروق قلب شناخته شده است. فعالیت جسمی خطر بروز بیماری عروق قلب را نصف می کند.

عادت همیشگی به ورزش در افرادی که دچار سکته قلبی می شوند ، بخت زنده ماندن را دو برابر می کند

تحرک جسمی احتمال بروز سکته مغزی را کم می کند تحرک جسمی احتمال بروز بیماری قند را کم می کند .

مصرف بیش از حد شیرینی ها و چاقی خطر بروز بیماری قند را می افزاید که خود عامل خطری برای بیماری عروق قلب است پیاده روی تند ، دوچرخه سواری و شنا بهترین نوع فعالیت جسمی برای پیشگیری از بیماری قلبی هستند .

سکته قلبی ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز چه در حال استراحت و چه در حال فعالیت رخ دهد.

تنشهای روانی ، هیجانها و عصبانیتهای بیش از حد خطر ابتلا، به بیماری عروق قلب و سکته قلبی را می افزاید .

چاقی ، مصرف نمک و مشروبات الکلی ، تنشهای روانی و سابقه خانوادگی عوامل خطر برای زیادی فشارخون هستند .

زیادی فشارخون با تغذیه درست و در موارد لزوم استفاده از دارو درمانپذیر است .

سابقه خانوادگی ، مصرف دخانیات ، زیادی فشار و چربی خون ، بیماری قند ، چاقی ، کم تحرکی و تنشهای روانی عوامل خطر بروز سکته قلبی هستند .

پرهیز از مصرف چربیهای حیوانی ، روغنهای نباتی جامد ، پوست مرغ و محدودیت مصرف زرده تخم مرغ و گوشت قرمز در پیشگیری از چاقی ، زیادی فشار و چربی خون و بیماری عروق قلب نقش دارند .

ورزش و رعایت رژیم غذایی درست در پیشگیری و حتی درمان تصلب شرایین نقش دارند .

چاقی عامل خطری برای زادی فشارخون ، بیماری قند ، سکته های قلبی و مغزی است .

اضافه وزن و چاقی خطر بیماری عروق قلب را حداقل 50 درصد می افزاید .

گلودردهای کودکان را باید پزشک درمان کند تا از خطر ابتلاء آنان به بیماری قلبی جلوگیری شود .

بیماران قلبی و مبتلایان به فشار خون هرگز نباید بطور خودسرانه و یکدفعه داروی خود را قطع کنند یا تغییر دهند .

برخی پژوهشها نشان میدهند رعایت بهداشت دهان و دندان در پیشگیری از عوارض قلبی مؤ;ثر است .

تنگی نفس در هنگام فعالیت یا خواب ، ورم پاها و پلکها و تکرر ادرار شبانه از نشانه های غیر اختصاصی نارسایی قلبی هستند .

درد چند دقیقه ای قفسه سینه در هنگام فعالیت یا هیجان و تنگی نفس هنگام فعالیت یا خواب از علایم بیماری عروق قلب است. .

ورزش منظم راهی برای سلامت فلب است با ورزش منظم خود را در مقابل حملات قلبی محافظت کنیم .

اگر از جوانی عادت به ورزش نداشته اید ، قبل از شروع فعالیت جسمی با پزشک مشورت کنید .

فعالیت جسمی برای سلامت قلب باید پرتحرک ، منظم و مداوم باشد .

با کاهش مصرف چربیها ؛; به ویژه نوع جامد آن ، نمک و گوشت قرمز و افزایش مصرف میوه ها ، سبزیها و گوشت ماهی و ماکیان خود را در مقابل سکته های قلبی و مغزی بیمه کنید

● حقایقی در بارة درد قلبی

▪ درد قلبی چیست ؟

درد قلبی، احساس درد یا ناراحتی در قفسة سینه است که زمانی که خون کافی به قلب نمی رسد اتفاق می افتد. علامت شایعی در بیماری عروق کرونر قلب (CHD) است که هنگامی که رگهای خونرسان قلب بر اثر آترواسکلروز دچار تنگی و انسداد می شوند اتفاق می افتد.

درد قلبی همانند یک درد فشارنده یا تیز احساس می شود که معمولاً; در زیر استخوانهای سینه است ولی گاهی در شانه ها، دستها، گردن، فک و پشت نیز احساس می شود. درد قلبی معمولاً; با فعالیت آغاز می شود. و معمولاً; با چند دقیقه استراحت یا مصرف داروهای درد قلبی تجویز شده کاهش میابد.

▪ چه چیزی باعث شروع درد قلبی می شود؟

دوره های درد قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب نیاز به اکسیژن بیشتری از اکسیژن موجود در خون تغذیه کنندة قلب دارد. فعالیت بدن شایع ترین عامل آغاز کنندة درد قلبی است . سایر آغاز کننده ها می توانند فشار روحی، گرما یا سرمای شدید، مصرف غذای سنگین، الکل یا سیگار باشند.

▪ آیا درد قلبی به معنای این است که حملة قلبی در حال وقوع است؟

یک دوره درد قلبی به معنی وقوع حملة قلبی نیست. درد قلبی به معنی این است که برخی عضلات قلبی به صورت موقتی خون کافی مثلاً; در حین ورزش که قلب شدیدتر کار می کند دریافت نمی کنند.

درد الزاماً; به معنای این نیست که عضلة قلبی دچار تخریب دایمی و غیر قابل برگشت شده است. دوره های درد قلبی به ندرت باعث آسیب دایمی به عضلة قلب می شوند. درد سینه معمولاً; در حملة قلبی طولانی تر است و ممکن است با سوء جذب، تهوع، ضعف و عرق ریزش همراه باشد. اگرچه علایم حملة قلبی متفاوت هستند و احتمال خفیف بودن آن نیز وجود دارد.

وقتی فردی دچار حملة مکرر ولی ثابت درد قلبی می شود، یک دورة درد قلبی به این معنی نیست که حملة قلبی در حال وقوع است. درد قلبی به معنی بیماری زمینه ای عروق کرونر است.

بیمارمبتلا به درد قلبی در معرض افزایش خطر حملة قلبی نسبت به کسانی که علایم بیماری قلبی عروقی ندارند می باشد ولی یک دورة درد قلبی علامت این نیست که حملة قلبی در حال انجام است. بر عکس وقتی الگوی درد قلبی عوض می شود، اگر تعداد دفعات و مدّ;ت بیشتر شود یا با تحرک ایجاد شوند، احتمال وقوع حملة قلبی در روزها و هفته های آتی بیشتر است.

فردی که مبتلا به درد قلبی است باید در مورد علت های شروع کنندة درد قلبی، کیفیت درد، مدت زمان هر دوره و استفادة دارو در بر طرف نمودن حمله آموزش بییند. اگر الگوی درد با درد حملة قلبی مشابهت زیادی داشته باشد، فرد باید بلافاصله تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرد و بهتر است ارزیابی بیمار در اورژانس یک بیمارستان نزدیک انجام شود.

▪ آیا تمام دردهای سینه درد قلبی هستند؟

خیر، اصلاً; اینطور نیست. مثلاً;، اگر درد کمتر از 30 ثانیه طول بکشد یا طی یک تنفس عمیق، نوشیدن یک لیوان آب، یا تغییر وضعیت ایجاد شود، تقریباً; به صورت قطعی می توان گفت درد قلبی نیست و نباید توجه کرد. ولی درد طول کشیده، دردی که با استراحت کاهش پیدا نمی کند و با سایر علایم همراه است می تواند علامت یک حملة قلبی باشد.

▪ چگونه درد قلبی تشخیص داده می شود؟

معمولاً; پزشک با توجه به علایم و چگونگی آغاز آنها می تواند درد قلبی را تشخیص دهد. اگرچه آزمایشات تشخیصی بیشتری ممکن است برای رد نمودن درد قلبی یا اثبات شدت بیماری زمینه ای عروق کرونر لازم باشد. اینها شامل الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) در حال استراحت، تست ورزش، و تصویربرداری از عروق کرونر قلب با اشعه X (آرتریوگرام یا آنژیوگرام کرونری) می باشند. الکتروکاردیوگرام (ECG)، ضربانات الکتریکی قبل را ثبت می کند. این ممکن است به ما نشان دهد که عضلة قلب به میزان مورد نیازش اکسیژن دریافت نکرده (ایسکمی)؛; و همچنین اختلالات ریتم قلب یا سایر مواردی که در ECG ثبت می شود را نشان دهد، تکنیسین تعدادی اتصالات کوچک را به دستها، پاها و روی سینه بیمار وصل کرده و آنها را به دستگاه ECG متصل می کند. در بسیاری از بیماران مبتلا به درد قلبی، ECG در حالت استراحت طبیعی است. این موضوع چندان جالب نیست چون علایم درد قلبی در زمان استرس روی می دهد. بنابراین، عملکرد قلب در مورد استرس، مخصوصاً; حرکات ورزشی آزموده می شود. در ساده ترین تست ورزش، ECG قبل، حین و بعد از ورزش برای بررسی اختلالات مرتبط با استرس سنجیده می شود. فشار خون نیز در حین تست ورزش اندازه گیری شده و علایم مربوطه مورد توجه قرار می گیرند. یک نوع پیچیده تر تست ورزش شامل به تصویر کشیدن الگوی جریان خون در عضلة قلب حین اوج فعالیت و بعد از استراحت می باشد. مقادیر کمی از یک مادّ;ه رادیوایزوتوپ، معمولاً; تالیوم، داخل یک ورید حین اوج فعالیت تزریق شده و با عضله قلب طبیعی جذب می شود، یک نمایشگر رادیواکتیو و کامپیوتر، الگوی انتشاری رادیواکتیو قسمت های مختلف عضلة قلب را ثبت می کنند. تفاوتهای محلّ;ی در غلظت های مواد رادی ایزوتوپ و مقادیری که مواد رادیو ایزوتوپ محو می شوند با اندازه گیری جریانهای خون نابرابر مربوط به باریک شدن عروق کرونر یا ناتوانی در جذب آن توسط عضلة قلب آسیب دیده مشخص می شوند.

دقیق ترین راه ارزیابی با عروق کرونر آنژیوگرام است که تصویر با اشعه X از رگهای کرونر است. لوله ای (یک کاتتر) به داخل شریان کشالة ران یا ساعد فرستاده شده و داخل سیستم شریانی به سمت جلو هدایت می شود تا بیکی از رگهای کرونری اصلی برسد. مایعی که با اشعه X نشان داده می شود (مادة حاجب یا رنگ) تزریق می گردد. تصویر با اشعه X از انتشار آن، رگهای کرونر و تنگی آنها را نشان می دهد.

▪ درد قلبی چگونه درمان می شود؟

بیماری زمینه ای شریان کرونری که باعث درد قلبی شده باید با کنترل عوامل خطرساز موجود درمان شود. این موارد شامل فشار خون بالا، مصرف سیگار، سطح بالای کلسترول خون و اضافه وزن می باشد. در صورتیکه پزشک دارویی را برای کاهش فشار خون تجویز کرده باید طبق دستور مصرف شود. توصیه های لازم در مورد چگونگی کنترل وزن، سطح کلسترول خون و فشار خون باید انجام شود. پزشک میتواند برای ترک سیگار نیز به بیمار کمک کند.

برداشتن این گامها باعث کاهش خطر تبدیل بیماری عروق کرونر به حملة قلبی می شود. بیشتر مبتلایان به آنژین می آموزند چگونه فعالیتهای زندگیشان را تنظیم کنند تا دوره های درد قلبی به حداقل برسد و در این راه احتیاطات زیاد و استفاده از داروها در صورت لزوم را مدنظر قرار می دهند. معمولاً; اولین خط دفاع شامل تغییر عادات زندگی فرد برای جلوگیری از ایجاد حملة قلبی می باشد. کنترل فعالیت بدنی، تطبیق با عادات خوب غذایی، تعدیل مصرف الکل، و عدم مصرف سیگار برخی از احتیاطات هستند که به بیماران کمک می کنند تا راحت تر زندگی کنند و به درد قلبی کمتری دچار شوند. مثلاً;، اگر درد قلبی در حین فعالیت های شدید بدنی ایجاد می شود از شدت فعالیت ها کم کنند ولی آنرا انجام دهند. اگر درد قلبی بعد از مصرف غذای سنگین ایجاد می شود، از مصرف غذاهای حجیم و سنگین که باعث احساس گرفتگی می شوند پرهیز کنند. کنترل وزن، کاهش میزان چربی رژیم غذایی و پرهیز از موقعیت های ناراحت کنندة روحی نیز میتواند کمک کننده باشد.

درد قلبی معمولاً; بوسیلة داروها کنترل می شود. بیشترین دارویی که تجویز می شود نیتروگلیسرین است که درد را بوسیله گشاد کردن رگها کاهش می دهد. این عمل باعث افزایش جریان خون عضلة قلب شده و حجم کار قلب را کاهش می دهد. نیتروگلیسرین زمانی که احساس ناراحتی ایجاد شده یا مورد انتظار است مصرف می شود. پزشکان در مورد داروهای دیگر توصیه به مصرف منظم برای کاهش کار قلب می کنند . بتا بلوکرها ضربان قلب را آهسته تر نموده و نیروی انقباضی عضلة قلب را کاهش می دهند. بلوک کننده های کانال کلسیم نیز در کاهش دفعات و شدت حملات درد قلبی مؤ;ثر هستند.

▪ در صورتیکه داروها قادر به کنترل درد قلبی نباشند چه باید کرد؟

پزشکان ممکن است جراحی یا آنژیوپلاستی را در صورت عدم موفقیت داروهای بهبود درد قلبی توصیه کنند. عمل جراحی پیوند رگهای کرونر عملی است که رگ خونی به پای رگ مسدود شده پیوند می شود تا خون به عضلة قلبی جریان پیدا کند. از رگهای داخل قفسة سینه (پیوند شریان پستانی داخلی) یا ورید بلندی از پا (پیوند ورید صافن) میتوان استفاده کرد.

آنژیوپلاستی با بالن شامل قرار دادن کاتتری با بالن کوچک در انتهای آن به داخل رگهای ساعد یا کشالة ران می باشد. بالن به آهستگی باد شده تا رگ را در محلی که دچار تنگی شده باز کند سایر روشهای کاتتری که برای باز کردن رگهای کرونری تنگ شده استفاده می شوند شامل لیزر و وسایل مکانیکی هستند که با همان اهداف کاتتر استفاده می شوند.

▪ آیا فرد مبتلا به درد قلبی می تواند ورزش کند؟

بله، مهم است که با پزشک در مورد برنامة ورزش همکاری کنید. ورزش می تواند سطح فعالیتهای بدون درد را افزایش دهد، استرس را کاهش دهد و خونرسانی قلب را بهبود بخشیده و به کنترل وزن کمک کند. فرد مبتلا به درد قلبی باید برنامة ورزش را تنها با توصیه پزشک آغاز کند. بسیاری پزشکان به بیماران مبتلا به درد قلبی توصیه می کنند به تدریج به فعالیت بدنی بپردازند، مثلاً; با 5 دقیقه پیاده روی در روز شروع کنند و در عرض هفته ها و ماههای آتی به 30 دقیقه تا یک ساعت برسانند. ایده این مورد افزایش تدریجی و مداوم به جای فعالیت شدید ناگهانی است.

▪ تفاوت درد قلبی پایدار و ناپایدار چیست؟

مهم است که بین الگوهای رایج درد قلبی پایدار و ناپایدار تمایز قایل شویم. درد قلبی معمولاً; به صورت الگوی منظم یا مشخصی اتفاق می افتد. معمولاً; شخص پس از وقوع دوره های متعددی متوجه می شود که مبتلا به درد قلبی است و الگوی آن مشخص می گردد. سطح استرسی که باعث آغاز درد قلبی می شود تا حدودی قابل پیش بینی است و الگوها فقط اندگی تغییر می کنند. این، درد قلبی پایدار است که شایع ترین حالت می باشد.

علیرغم بروز تدریجی، درد قلبی ممکن است در ابتدا به صورت دوره های شدید یا با تکرار زیاد بروز کند. یا الگوی پایدار درد قلبی ممکن است تغییر کند و با فعالیت بدنی کمتری نسبت به گذشته ظاهر شود یا در حین استراحت بروز کند. درد قلبی در این حالات به نام درد قلبی ناپایدار شناخته می شود و نیاز به توجه پزشکی دارد.

اصطلاح درد قلبی ناپایدار در مواردی که علایم مشکوک حملة قلبی وجود دارد ولی آزمایشات بیمارستانی این تشخیص را تأ;یید نمی کنند. استفاده می شود. مثلاً; بیمار ممکن است درد قفسه صدری معمولی ولی طول کشیده داشته باشد و پاسخ آن به استراحت و داروها ضعیف باشد ولی شواهدی دال بر تخریب عضلة قلب در نوار قلب یا آزمایشات آنزیمهای قلبی وجود نداشته باشد.

▪ آیا انواع دیگری از درد قلبی وجود دارد؟

دو نوع دیگر درد قلبی وجود دارد. یکی از آنها که مدت زیادی است شناخته شده ولی بسیار نادر است به نام آنژین پرینزمتال یا متغیر می باشد. این نوع به علت انقباض عروقی که باعث تنگ شدن عروق کرونری می شود و جریان خون به قلب را کاهش می دهد بوجود می آید. نوع دیگر تازه کشف شده است و آنژین میکرو واسکولر خوانده می شود. بیماران در این وضعیت دچار درد سینه می شوند ولی انسداد واضحی در عروق کرونر دیده نمی شود. پزشکان دریافته اند که درد به علت عملکرد ضعیف رگهای ریز خون که قلب را تغذیه می کنند و به دستها و پاها نیز می روند بوجود می آیند. آنژین میکرو واسکولر را میتوان با برخی داروهای مورد مصرف درد قلبی درمان نمود.


میکرو فارس

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر