كارشناس
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی: صبحانه كافی و
مناسب در قدرت یادگیری كودكان و تمركز آنان در كلاس درس موثر است و
یادگیری آنان را افزایش میدهد. دكتر پریسا ترابی افزود: افزایش نسبی قند
خون به دنبال صرف صبحانه موجب بهبود عملكرد مغز و تامین انرژی لازم برای
فعالیت روزانه میشود. وی خاطرنشان كرد همچنین مصرف صبحانه در تنظیم وزن و
جلوگیری از پرخوری و ریزه خواری در طول روز كه یكی از علل شایع چاقی
میباشد، موثر است.
كارشناس
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به فواید مصرف
صبحانه گفت: علاوه بر توصیه متخصصین تغذیه در احادیث و روایات متعدد به
مصرف غذا در ابتدای صبح و قبل از خروج از منزل تاكید شده است. ترابی به
دانشآموزان توصیه كرد صبحانه را بهعنوان غذای اصلی به طور كامل صرف كنند
اما وعده ناهار و شام باید كمیمختصرتر باشد. ترابی درباره ضررهای نخوردن
صبحانه نیز گفت: نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانشآموزان دارد
چراكه در این هنگام فعالیت طبیعی مغــز مختل شده و یادگیری و تمركز حواس
كمتر میشود. وی تاكید كرد كودكانی كه از خوردن صبحــانه امتــنــاع
میورزند، در انجام تكالیف ریاضی كارایی كمتری دارنــد و قدرت خلاقـیـت و
ابتكار آنها كاهش مییابد.
كارشناس
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: نخوردن صبحانه در صورتی كه
تداوم یافته و تبدیل به عادت شود، علاوه بر اثرات منفی در یادگیری موجب
كمبود دریافت سایرمواد مغذی مورد نیاز نیز میشود. ترابی اظهارداشت: با حذف
صبحانه از وعدههای غذایی، مواد مغذی كه در این وعده دریافت میشود، در
وعدههای دیگر جایگزین نخواهد شد و در نتیجه كمبود كالری، ویتامینها و
املاح ایجاد میشود. وی یادآور شد یكی از علل اضافه وزن و چاقی عدم مصرف
صبحانه است به این علت كه دستگاه گوارش ما در مدت استراحت شبانه مواد غذایی
جذب نكرده و میزان قند خون افت خواهد كرد؛ بنابراین در ابتدای صبح بدن
نیاز فراوان به دریافت ماده غذایی برای تامین قند خون و تنظیم كاركرد مغز و
سوخت و ساز سایر سلولهای بدن دارد. ترابی گفت: با مصرف نكردن صبحانه، افت
قند خون موجب رفتارهایی مانند ریزهخواری در فرد شده و برنامه ریزی بدن
برای تامین انرژی را به هم میزند. وی افزود: علاوه براین نخوردن صبحانه
موجب تامین نشدن انرژی لازم برای فعالیت مغزی و سایر اعمال حیاتی بدن شده و
فرد را به سوی چاقی سوق میدهد.